pour over kaffe

Pour over kaffe guide med slow brew kaffekande.

In Kaffe Udstyr by Kaffe Wiki

Pour over kaffe er blevet et tegn på god tid.

Pour over kaffe også kaldet Slow Brew, er den mest trendy måde du kan drikke kaffe på for tiden.
Det er beviset for, at du har god tid og nyder livet og forstår dig på  kvalitet.
Men for at være rigtig trendy, skal du have det korrekte værktøj, og ikke mindst kende din pour over kaffedosering.

Ledte du kun efter en Pour over/Slow brew kaffebrygger, så sælges de hos Teacup.dk til 171,75.

I denne Pour Over kaffe guide, dækker jeg alt fra opskriften, hvordan du udfører den bedste, hvilken kaffebrygger du skal have, sundhed i forhold til bryggemetode.
Til sidst får du en masse ideer til hvad du kan bruge de brugte kaffebønner til.
Hvis du har hældt kaffen op, så lad os gå i gang.

Pour over kaffe guide.

Først og fremmest skal du bruge, en el kedel, en kaffe tragt og en kaffe kande.
Det er de basale værktøjer, til at lave slow brew kaffe.
Du sagtens lave rigtig god kaffe, med en billig kaffe tragt.

kaffetragt

En god gammeldags kaffe tragt behøver ikke koste en formue.
Men hvis du skal følge trenden, så se længere nede i artiklen, hvor jeg kommer ind på de mest populære setup’s.
Der findes specielle el kedler til formålet, men du behøver ikke starte med sådan en.
Målet er det samme, vandet skal op og koge, derefter venter du ca. 30 sekunder, så vandet når en temperatur på ca 95 grader.

Slutteligt skal kaffen have en beholder at lande i.
Du kan bruge en hvilken som helst varme fast kande til det.
Igen er der selvfølgelig special kander til formålet.

 

Men alt efter hvor ofte du drikker kaffe og hvor nemt det skal være, kan du bruge alt fra en gammel kande fra en kaffe maskine, til enten Bodum Pour Over, Chemex eller Hario V60

Pour over kaffe opskrift.

Opskriften til Slow Brew er enkel, du skal bruge 7g kaffe pr. Kop.
En kop er ca. 100ml, mens et krus typisk er 2-300ml.
Alt efter om du ønsker en mildere eller stærkere kop kaffe, kan du tilpasse hvor meget kaffe du bruger.
Men du kan også købe en stærk eller mild kaffe, der matcher din smag.
Det anbefales, at du eksperimenterer lidt med din kaffe smag og holder dig til de 7g pr kop.

Friske bønner giver den bedste smag, men de kræver også at du investerer i en kaffe kværn.
Til dette formål, kan en billig kaffekværn sagtens bruges, mens espressomaskiner kræver en noget bedre kvalitet kværn.
Dette er fordi kaffe til espresso skal males meget fint, og ens formet.

Pour over kaffe hvordan.

Du har nu en kaffe kande, med en tragt med kaffefilter oven på.
Du har kogt dit vand og afmålt 7g kaffe pr kop i dit kaffefilter.
Hæld det ca. 95 grader varme vand, i en tynd stråle i midten af filtret.
Bliv ved at hælde det varme vand i centrum, indtil der er vand op over kaffebønnerne.
Du vil nu se kaffen dryppe ned i kanden, vent og nyd synet indtil tempoet går af.
Nu gentager du proceduren, med at hælde de varme vand på og derefter vente.
Gentag indtil kaffekanden er fuld, eller du har det antal kopper du ønsker.

Pour over kaffekande.

bodum pour over og Hario V60 er det mest populære og trendy, Pour Over kaffe brygge sæt du kan købe.
Lad det være sagt med det samme, du får ikke en bedre kop, af at købe dem.
Men fornøjelsen ved, at brygge kaffe langsomt kan stige voldsomt, når du har det rigtige udstyr.

Æstetikken ved en smukt formet glas kande, med matchende kaffetragt, skal man ikke forglemme.
For der er virkelig noget smukt og næsten meditativt, når du ser dråberne falde, en for en ned i kanden.
Man kan næsten høre Søren Ryge snakke godmodigt i baggrunde, mens kaffen bliver til.

pour over kaffe

Bodum Pour Over kaffe var ikke først, men nok den smukkeste.
Den runde kande, der med sin næsten timeglas formede krop, leder tankerne hen på Professor Baltazar eller kemi timerne i 8. klasse.
En Pour Over Bodum kande klæder dig køkken, og der siger en del.
For det er ikke ligefrem fordi de er smukke, at vi normalt har en kaffemaskine stående.
Men dette setup, får selv en der ikke drikker kaffe, til at overveje at begynde.

Med sit indbyggede kaffefilter i rustfrit stål, er du også sikker på ikke at få noget papirsmag med i kaffen.
Til gengæld kræver den lidt mere rengøring, end blot at smide det brugte kaffefilter ud.
Du kan få den både med greb i kork eller sort gummi.
Jeg ved godt hvilken model jeg synes er smukkest.
Dette kaldes en slow brew kaffekande.

Hario v60 Pour Over Kaffe.

For den mega trendy kaffe aficionado, er her en slow brew kaffe kande mere.
For det den ikke har i æstetik, kompenserer den så rigeligt for i “jeg-ved-hvad-jeg-laver” udtryk.
Det er tydeligt at Hario v60 er opfundet i et laboratorium og er stolt af det.
Den originale Hario v60 er en glas kande, med glas håndtag.
På toppen af den placeres en glas kaffetragt, hvori der indsættes et specielt kaffefilter.
For det første er filtret helt spidst.
For det andet, er det lavet i et meget porøst papir materiale, som ikke afgiver nogen papirsmag.

Fælles for begge to, er at det anbefales, at du varmer kanden op inden du brygger din kaffe.
Dette er selvfølgelig for at undgå for stort varmetab, når kanden gods skal opvarmes.
Omvendt så holder den en smule bedre på varmen, end hvis du bruger en almindelig glas kande fra en kaffemaskine.

Hario v60

Chemex guide.

En Chemex guide er måske så meget sagt, men her en kort gennemgang af det du bør vide om Chemex.
Chemex er så at sige den originale Bodum kande, den har næsten samme for og er omfavnet af kork på midten.
Korken holdes fast af en lædersnor, hvor Bodum giver flere muligheder.
Den ene er ikke bedre end den anden, de ligner til forveksling hinanden og prismæssigt er der heller ikke lang imellem dem.
Gik jeg mere op i Pour Over kaffe, ville jeg dog vælge en Chemex, da jeg ser den, som den rigtige, mens Bodum er efterligningen.

Chemex fåes i flere størrelser, fra tre til otte kopper kaffe.
Der er filter der matcher størrelsen og de er begge smukke, med den samme udforming eller design om man vil.
Der findes også en Chemex Ottomatic, så den næsten minder om en kaffemaskine, men der går fornøjelsen ved sloe brew altså af.
Det er jo trods alt meningen man selv skal hælde lidt varm vand over bønnerne, fra tid til anden.
Der er flere Chemex forhandlere i Danmark, du har sikkert allerede set dem på google.

Opsummering af slow brew kaffekande artikel.

Ovenfor har du læst om, Pour Over kaffe og Slow Brew kaffekande.
Vi har været rundt om, hvordan man brygger med denne metode, hvilket udstyr der er nødvendigt, samt en kort gennemgang af de tre mest gængse, nemlig Bodum, Hario og Chemex.
Det er ikke mere til det, andet end at øve sig i at lave en god kop kaffe og nyde processen.